Voorlichting

Voorlichting

 • Alles over het gebit
  Site van de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) voor consumenten met allerlei informatie over uw gebit.
 • Famed
  Wij laten de facturatie verzorgen door factoringsbedrijf Famed. Met uw factuurnummer kunt u op deze website inloggen om informatie over hun werkwijze te krijgen en vragen te stellen.
 • Ivoren Kruis
 • KNMT
  Eén van de beroepsorganisaties voor tandartsen met veel informatie op hun website.
 • NVM
  De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) is de beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland. Met meer dan 2.300 leden en 45 jaar ervaring als belangenbehartiger, neemt de NVM een niet meer weg te denken positie in de mondzorg in. De NVM staat borg voor professionele preventieve mondzorg. Dit doet zij door de belangen van mondhygiënisten zo goed mogelijk te behartigen. De NVM zet zich in voor een stevige positie van de beroepsgroep. Met kwaliteit als onderscheidend element. Vanaf de HBO opleiding tot aan het pensioen. Waarom? Omdat iedereen recht heeft op een leven lang een gezonde, schone mond!
 • Nederlandse Vereniging voor Parodontologie
  De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) is een wetenschappelijke beroepsorganisatie voor tandheelkundige zorgverleners zoals tandartsen, mondhygiënisten, parodontologen en implantologen. De nadruk ligt op het delen van kennis rond de parodontale en peri-implantaire zorg. Naast wetenschappelijke vakinhoudelijke informatie voor leden (circa 2175 begin 2011) geeft de NVvP ook algemene informatie over het tandvlees en de manier waarop dit bijdraagt aan de algemene gezondheid. Gezond tandvlees en goede mondhygiëne is dé basis voor duurzame tandheelkundige zorg. Voor uitleg over uw tandvlees, klik in de linkerkolom op ‘Uw tandvlees’.
 • NZA
  De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de prestatiecodes voor 2012 vastgesteld. Via de link kunt u deze bekijken. Op basis van deze prestatiecodes worden door de tandartsen de tarieven bepaald. Klik op ‘Prestatiebeschrijvingen mondzorg’.
 • Orthodontist.nl
  Deze site geeft informatie over orthodontie, waarom een beugel, wat voor soort beugels etc.
 • Tandvlees
  Informatie over gezond en ongezond tandvlees, mondverzorging en de professionals die u met de verzorging kunnen helpen. Voor informatie over de DPSI score, kijk onder ‘hulp van professionals’, ‘tandarts’.
 • Coronavirus: heb je een afspraak bij de tandarts?

  De kans dat je besmet raakt met het coronavirus is klein. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts of mondhygiënist moet.

  Goede hygiëne is van belang

  Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, blijft goede hygiëne van belang.

  1. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima

  2. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg

  3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan

  Praktijken zijn gewoon open

  Mondzorgpraktijken volgen de richtlijn Infectiepreventie en hoeven op dit moment geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten en handelen ernaar wanneer dat noodzakelijk is. Neem bij vragen contact op met de praktijk.

  Wanneer moet je je afspraak afzeggen?

  Als je verkoudheidsklachten (hoesten, niezen) hebt EN de afgelopen 2 weken in een land/regio geweest bent met geweest waar het coronavirus wijdverspreid is:

  – China, Hongkong en Macau

  – Singapore

  – Zuid-Korea

  – Iran

  – de Noorditaliaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië

  OF de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus.

  Als je koorts hebt (38 graden of hoger) met daarbij hoesten of kortademigheid, neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

  Wat kan opvallen in de mondzorgpraktijk

  Heb je een afspraak bij de tandarts? Alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd, maar let wel even op de volgende punten:

  Mondkapjes

  Om jou en zichzelf te beschermen draagt de tandarts tijdens de behandeling altijd een mondkapje. Dit mondmasker heeft niets te maken met de recente corona-uitbraak. Overigens zijn er geen mondkapjes bij de tandarts verkrijgbaar voor eigen gebruik. Ze bieden ook geen bescherming tegen het coronavirus.

  Hand geven

  Misschien geeft de tandarts jou geen hand bij binnenkomst. Niet om onaardig te zijn, maar om de kans op een mogelijke besmetting te beperken. Wil jij hem op jouw beurt niet de hand schudden? Geef dat dan duidelijk aan om misverstanden te voorkomen.