Betalen

Betalen
Binnen onze praktijk worden de rekeningen verwerkt door een factureringsbedrijf.
Famed is ons factureringsbedrijf. Famed verwerkt al u rekeningen en zorgt ervoor dat het deel dat u vergoed krijgt door de verzekering eerst wordt verrekend. Van het overblijvende bedrag dat u niet vergoed krijgt zult u daarna van Famed een rekening thuis ontvangen. Uitgebreide informatie over Famed is te vinden op: FAMED.

Meer tijd voor u
Omdat wij als zorgaanbieder liever met u dan met onze administratie bezig zijn, hebben wij de verwerking van onze nota’s overgedragen aan Fa-med. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden (para) medici zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen.
Dit geldt niet voor patiënten die bij CZ verzekerd zijn. Deze behandelingen worden direct bij CZ gedeclareerd. U ontvangt dan indien van toepassing een factuur van CZ.

Wat betekent dit voor u
De nota voor de behandeling of verrichting ontvangt u van Fa-med. In sommige gevallen wordt uw nota eerst gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest) nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Notavanfamed.nl
Wanneer u kiest voor een digitale facturatie, vindt u via de beveiligde omgeving van notavanfamed.nl een overzicht van al uw nota’s en persoonlijke gegevens. Ook kunt u hier de nota direct declareren bij de zorgverzekeraar. Als u zich aanmeldt voor FiNBOX (het gezamenlijke initiatief van ABN Amro, ING en Rabobank), dan zet Fa-med uw betalingsopdracht automatisch voor u klaar in uw internetbankieromgeving. U dient dan alleen nog een akkoord te geven en heeft nergens meer omkijken naar.

Op tijd betalen
Vergeet niet uw nota op tijd te betalen. De betalingstermijn die Fa-med hanteert is 30 dagen. Lukt het u niet om op tijd aan uw betalingsverplichting te voldoen? Bel dan het Contact Center van Fa-med of 0900-0885 voor een oplossing of ga naar notavanfamed.nl

Privacy
Voor een correcte administratie en facturatie dienen wij uw gegevens aan Fa-med te verstrekken. Fa-med gaat hier, net als wij, uiterst zorgvuldig mee om. Daarnaast is Fa-med ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Meer informatie over het privacy beleid van Fa-med kunt u vinden op famed.nl

Heeft u een vraag?
Voor vragen over uw nota’s kunt u contact opnemen met Fa-med via telefoonnummer 0900-0885. Een nieuw origineel van uw nota kunt u aanvragen via telefoonnummer 0900-0882. Zij zijn iedere werkdag van 08:00 tot 18:00uur bereikbaar. Verder kunt u ook meer informatie terugvinden op notavanfamed.nl