Informatiebrief Myobrace – Tandheelkundig Centrum Veghel – Veghel

Informatiebrief Myobrace

Informatiebrief Myobrace

Beste ouders/verzorgers,

Uw kind heeft inmiddels de leeftijd bereikt van 6 – 10 jaar oud. Dit is een leeftijd waarop we in de tandartspraktijk niet alleen gaan kijken naar de ontwikkeling van kaken, tanden en kiezen, maar ook naar alles daaromheen om problemen zoals een lang beugeltraject op latere leeftijd te voorkomen.

Om deze reden willen wij uw kind oproepen voor een screening. In het kader van preventie bieden wij als praktijk deze screening kosteloos aan. Aan het einde van deze informatiebrief leest u hoe u zich aan kunt melden.

Tijdens de screening zal gelet worden op juiste functie van de tong, lippen en spieren in het mondgebied en op de ontwikkeling van de tanden en het gezicht.

Is uw kind een neusademhaler, of juist een mondademhaler? Merkt u dat uw kind vaak met de mond open zit of staat en komt er vaak een onaangename geur uit de mond? Heeft hij of zij scheve tanden of staan de tanden ver naar voren? Heeft uw kind vaak een snotneus, verkoudheidsklachten? Snurkt uw kind of heeft uw kind weleens last van oorpijnen, keelpijn en andere kno gerelateerde klachten? Of knarsetand uw kind weleens?

Al deze dingen kunnen te maken hebben met afwijkende mondgewoonten.

Een paar voorbeelden van afwijkende mondgewoonten zijn: mondademhaling en een afwijkend slikpatroon (bijvoorbeeld de zogenoemde ‘tongpers’), maar ook duim-vinger of speen zuigen, nagelbijten.

Wat kunnen we in de tandartspraktijk hieraan doen?
Wij stellen de gezondheid en ontwikkeling van kinderen voorop. Om deze reden vinden wij het belangrijk om afwijkende mondgewoonten tijdig te constateren en op eenvoudige wijze te behandelen.
In onze praktijk bieden we voor kinderen met deze klachten een eenvoudige behandeling aan welke zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van scheve tanden. Hierdoor ontstaat een betere ontwikkeling van de kaken, krijgt uw kind rechtere tanden en kunnen ingrijpende dingen zoals het trekken van tanden en kiezen, of een lang beugeltraject voorkomen worden. Door middel van het corrigeren van de afwijkende mondgewoonten, optimaliseert tevens de gezichtsontwikkeling, verminderen KNO klachten zoals oor- en keelontsteking, verminderd het snurken en tandenknarsen van uw kind gedurende de nacht, en verbeteren de weerstand en fysieke gesteldheid van uw kind.


Herkent u dit bij uw kind, en zou u graag meer informatie hierover willen? Dan kunt u nu bellen naar de praktijk voor het maken van een afspraak. Op woensdag middag  23 juni vind de screeningsmiddag plaats. Deze screening en bijbehorende informatie kosten u niks.

Deze screening word gedaan door onze  specialisten op dit gebied. Er zal bekeken worden of er afwijkende mondgewoonten zijn bij uw kind, of er verdere behandeling nodig zal zijn, en u zult voorzien worden van de informatie.

 

Tot ziens in de praktijk!

Team Tandheelkundig Centrum Veghel